Заседанието във Великотърновския съд протече със скандали

 

Скандално заседание във Великотърновския съд. 54-годишният стрелец от Лясковец Петко Петков, който е обвиняем за смъртта на командоса Емил Шарков нападна с обиди и ругатни ученици, призовани да свидетелстват. 

 

Вместо в час, шестима ученици от гимназията в Лясковец днес бяха в съдебната зала. Те бяха призовани като свидетели от защитата на Петко Петков и трябваше да разкажат страхували ли са се от него. 

 

Аз лични конфликти нямам с този господин. Той твърди, че децата са го замеряли, чупили са му прозорците, но това не е вярно. Бях призован в съда, защото станах свидетел на една миналогодишна случка с въпросния господин, който замеряше децата с буркани, защото вдигали шум и го тормозели”, заяви Христо Панталеев. 

 

Петков обвини децата в лъжа. Твърди, че децата са извършвали посегателства върху дома му и са го дразнели умишлено. В залата той се нахвърли с груби епитети върху едно от момчетата - свидетели. 

 

На свой ред, адвокатите на Петков обвиниха децата в промяна на разказите им днес и тези отпреди година. 

 

 „Има разминавания. В крайна сметка свидетелските показания се обсъждат от съда и се преценяват от страните, с оглед на това как се интерпретират фактите”, заяви адвокат Виктор Костов.

 

В съдебната зала бяха и родителите и съпругата на убития командос Емил Шарков. Обясниха, че не чакат мъст, а се осланят на българското правосъдие.

 

Процесът ще продължи четири дни. В края на седмицата се чака и присъда.