Издигнати са от неизвестната, но много интересна партия „Солидарност”

 

Васил е мъж и съучастник на джебчийката Евгения от Игнатиево, за която ви разказахме по Нова телевизия. Двамата са си построили палат с парите от кражби. Днес Васил е кандидат за общински съветник от партия „Солидарност”. Неизвестна, но много интересна партия.  

 

Снахата на кандидат-кмета Георги Ботев също е джебчийка. Той е собственик на луксозната къща, в която гостувахме и ви показахме. Днес тези хора се опитват да влязат във властта.

 

Евгения е най-сръчната джебчийка в Игнатиево. В серия от репортажи ви показахме как двамата са вдигнали палат с парите от кражби. И по думите им със знанието и съдействието на полицията. От НАП все още ги проверяват и нямат заключение. 

 

„Проверката при Васил ще приключи в началото на 2016 година. Това е свързано с извършването на много процесуални действия, включително разкриване на банкова тайна, установяване на движението по банковите сметки на лицата, запитване до трети лица и институции”, заяви Ивелин Станчев, заместник-директор на НАП Варна. 

 

Проверката на доходите и имуществото на Евгения също не е приключила. Съвсем скоро обаче семейният им бюджет може да нарасне, но вместо с кражби от мола, с пари от Общината. Съпругът на джебчийката - Васил - прави опит да влезе в местната власт. Той е кандидат за общински съветник в Аксаково, издигнат от партия „Солидарност”. Търсим го в Игнатиево, за да разберем с какви мотиви се е насочил към управлението на Общината. 

Още по темата

 

„Не искам да давам интервю и не искам да разговарям с никого”, заявява Васил Стоянов.

 

Докато чакаме Васил пред дома му в Игнатиево, се появява и водачът на листата за общински съветници от същата партия.

 

„В живота има моменти, в които човек се трогва за съдбата на другите. Променя се”, заявява той. 

 

Хвърляме бърз поглед и на останалите в листата за общински съветници в Аксаково на партия „Солидарност”. Забелязваме, че почти всички имат в семействата си по минимум една джебчийка. Изключение не прави и кандидатът за кмет – Георги Ботев. Преди време снаха му Гинка ни показа луксозната си къща и марковите дрехи, с които облича сина си. Твърдеше, че никога не е крала.

 

Коя е партия „Солидарност”, която се опитва да вкара тези хора в общината? 

 

От Игнатиево отиваме в град Левски, за да се срещнем с Христо Младенов - председател на партията и лидер на националното мешере.  

 

Младенов живее в палат на метри от къщите на богатите, разследвани за телефонни измами, рекет, лихварство и джебчийство. Обект е на чести данъчни проверки, винаги завършвали без открити нарушения.

 

„Съмнявайки се, че правим големи обороти, всичко. Те си ги проверяват. Нека да проверяват”, заявява Христо Младенов.

 

Лидерът на партията не вижда нищо нередно хора, които участват в схеми за джебчийство, да взимат решения в Общинския съвет.

 

Наред с правото да се състезават, не бива да забравяме, че ако бъдат избрани, тези хора ще имат и много други права. Включително да се разпореждат с обществени поръчки.

 

Въпреки че не е известна, партия „Солидарност” не е създадена днес. Има осемгодишна история. Учредена е през 2007 година, малко след първите евроизбори и след среща на лидера на „Солидарност” с Ахмед Доган.

 

С времето големите политически партии започват да ползват и официално „Солидарност” като донор на гласове. БСП са първите, които подписват предизборно споразумение със „Солидарност” за евроизборите през 2013 година. 

 

„Бях поканен от господин Станишев. Вика: „Г-н Младенов, каня ви на кафе, заповядайте в БСП”. Вика: „Ще помогнете ли за евроизборите?". Викам: „Да ще помогнем. Ще подпишем едно споразумение с вашата партия, за съвместна работа на изборите”, разказва Христо Младенов. 

 

На тези избори симпатизантите на партия „Солидарност” ще гласуват за силните на днешния ден. А гласовете, които могат да осигурят от „Солидарност”, не са малко, твърди лидерът от Левски.

 

Колко гласа ще осигурят на тези избори и за кого, ще стане ясно след по-малко от седмица.

 

Повече гледайте във видеото!

 

Нова телевизия те призовава да гласуваш независимо. Ако споделяш това послание, сподели #АзСъмНезависим. Защото с всяко следващо споделяне намаляваме тежестта и значението на контролирания вот.