Фирмата, която поддържа мястото, е частна

 

Нелеп инцидент взе човешка жертва в центъра на София. Паднало дърво уби минувач в Борисовата градина. Инцидентът е станал на алея в парка, откъдето ежедневно преминават хиляди хора. 

 

Жертвата на инцидента е 40-годишен мъж. Експерти обясниха, че дървото е било изсъхнало, съответно представлява опасност и е трябвало да бъде отсечено. 

 

От Столична община заявиха, че редовно премахват опасните дървета. През последните дни на алеята, където е станал инцидентът, са отсечени повече от 10. Остава въпросът има ли пропуск, който е струвал човешки живот.

 

"Борисова градина подлежи на постоянни проверки от гледна точка на наличие на опасни дървета. Това дърво конкретно се намира малко по-навътре в алеята. Предстои да се установи дали то е било включено в плана за премахване”, коментира Мария Бояджийска, изпълняваща длъжността кмет на Столична община.

 

Кога дадено дърво е сухо се познава по това, че по короната му няма листа и че е наклонено. Не е ясно колко такива пропуснати има в целия парк. През него ежедневно минават много хора и всеки има свои впечатления за опасните дървета. 

 

Случайно или не, още преди половин година за скритите опасности в Борисовата градина са сигнализирали и от предаването "Господари на ефира”. 

 

Столична община плаща на частна фирма, за да премахва опасните дървета от горската част. Опитите на екипа на Новините на Нова да се свърже с нейни представители останаха без успех. 

 

Припомняме, че на 8 юли миналата година човек загина в Борисовата градина под повалено от урагана дърво. Припомнете си за случая ТУК