Атаката срещу Петров - грешка или опит за отвличане на вниманието?

 

"Стрелба с гранатомет в центъра на София посред бял ден си е вид тероризъм. Отиваме към образ, който сякаш идва да ни внуши да правим диагноза на българската

Още по темата

държава". Това заяви журналистът Георги Коритаров за "Здравей, България" по повод опита за покушение срещу бившата барета Алексей Петров в четвъртък. 

 

"Обстоятелството, че подобно деяние се случва в контекста на политическа кампания за местни избори, намеква за опит да бъде придадена политическа стойност и да бъде изграден дестабилизиращ образ на българската държава. Поне така изглежда", смята Коритаров. 

 

По думите на експерта по сигурността проф. Николай Радулов всеки ден в страната ни се случват тежки криминални престъпления: "Склонен съм да считам, че това е резултат на тежка криминална престъпност, която продължава доста време". 

 

Според бившия секретар на МВР криминалистиката в България не може да действа, защото инструментариумът е повреден и "институтът по криминалистика реално е фалирал". 

 

Същевременно Коритаров определи обяснението на Алексей Петров, че нападението срещу него е грешка, като "парадоксална форма на успокояване на ситуацията".