Апаратът изчезнал от радарите 20 минути след излитането

 

Руски самолет с 217 пътници и 7-членен екипаж на борда изчезна тази сутрин от радарите в района на Ларнака, Кипър. По-късно отломки от него бяха намерени в гориста местност на Синайския полуостров в Египет. Няма данни самолетът да е бил свален. 

 

Апаратът на авиокомпанията  „Когалимавиа" е изпълнявал полет от Шарм ел Шейх към Санкт Петербург. По-голямата част от пътниците в него са руски туристи, съобщава Би Би Си.

 

Летателният апарат "Еърбъс А-321" е изчезнал от радарите 23 минути след излитането си, когато се е намирал над Кипър. Има информация, че непосредствено преди това пилотът е подал сигнал. Според Интерфакс самолетът е изгубил рязко 1,5 километра височина, а след това е изчезнал от радарите. Порталът не е получил потвърждение за разбиването на самолета.

 

Заради инцидента египетският министър-председател Шериф Исмаил е отменил всичките си срещи. 

 

Според Ройтерс, падналият самолет е напълно разрушен. Египетските сили за сигурност са отцепили района. Изпратени са 20 автомобила за оказване на спешна помощ. На синайска територия от години действат радикални групировки, които осъществяват нападения срещу египетските сили за сигурност, така че достигането до мястото на инцидента  е силно затруднено. Работата на спасителните екипи се усложнява допълнително от лошите климатични условия.

 

Телата на жертвите ще бъдат изпратени в Кайро, уточнява РИА Новости.

 

Очаквайте подробности!