Извадени са телата на 100 души, от които 17 - деца

Спасителните екипи вече са извадили първите тела на загинали изпод отломките на разбилия се в Египет руски самолет. 

 

На борда на летателния апарат са се намирали 224 пътници, сред които 7 души екипаж и 17 деца. Повечето пътници са били руски граждани, които са се връщали от почивка, уточнява Си Ен Ен. 

 

В списъка с пътниците фигурира името на заместник-началника на администрацията в град Псков Александър Копилов, съобщи Интерфакс. 

Още по темата

 

Представител на египетските сили за сигурност съобщи, че няма оцелели. Участник в спасителната операция, пожелал анонимност, обаче споделил, че е чул гласове от вътрешната част на корпуса. Спасителните екипи се опитват да влязат вътре и се надяват да намерят оцелели. 

 

Според данни на Си Ен Ен и „Россия 24”, пилотът е съобщил за технически проблем и е поискал разрешение за кацане на най-близкото летище, след което сигналът се е изгубил. Властите не са потвърдили тази информация. 

 

Преди да изчезне от радарите, самолетът е падал със скорост 1 800 метра в минута. При падането си се е разцепил на две. Вече са открити неговите черните кутии. 

 

По непотвърдена информация на египетски източници изпод отломките са извадени 100 тела. 

 

Руският президент Владимир Путин поднесе съболезнования на близките на загиналите при трагичния инцидент. Лидерът определи 1 ноември за ден на траур. Той постанови да бъде започнато разследване. 

 

Вижте подробности във видеото!