Жестоката трагедия стана в Египет

 

 

Жестока трагедия в Египет. Руски пътнически самолет с повече от 224 души на борда се разби на египетския Синайски полуостров. Няма оцелели, а 17 от жертвите са деца. 

 

Самолетът „Еърбъс” А-320 на руската авиокомпания „Когалимавия” е излетял рано тази сутрин от популярния египетски курорт Шарм ел-Шейх за Санкт Петербург. Около 20 минути след излитането на височина около 9500 метра връзката с него е изгубена. 

 

Останките от самолета и тела на жертви са открити на Синайския полуостров. Първоначално беше съобщено, че под отломките се чуват плач и писъци, но по-късно стана ясно, че оцелели няма. 

 

„Екип следователи е на мястото на инцидента. Започнало е разследване на причините. В постоянна връзка сме с руския посланик и координираме работата си”, заяви Шариф Исмаил, министър-председател на Египет.

 

Премиерът на Египет замина за мястото на трагедията, а телата на загиналите бяха транспортирани към Кайро. Черните кутии на самолета бяха намерени и ще бъдат проучени. 

 

16-годишният самолет е собственост на авиокомпания, регистрирана в Сибир. 
Той редовно е изпълнявал полети между Русия и Египет. Най-вероятна причина за трагедията е техническа неизправност. 

 

Въпреки това обаче се появиха  спекулации, че машината може да е свалена от терористи. От 2 години Северен Синай е в извънредно положение заради военните действия срещу въоръжени групировки.