Варненското село се прочу след разследванията на Нова за джебчийската мафия

 

Новият кмет на Игнатиево получи подкрепата на 95% от гласувалите там. Варненското село се прочу след разследванията на Нова за джебчийската мафия.

 

Анастасия Кадиева от ГЕРБ, новата кметица на Игнатиево, родена и прекарала живота си там, научила от нашите репортажи, че в града ѝ има  джебчийки. И то от най-богатите. Била отдадена на работата си като фотограф, а после била касиер в Община Аксаково и не обръщала внимание на палатите.

 

По телевизията съм чувала, че някъде из Варна крадат”, заяви тя. Въпросите за джебчийската мафия в Игнатиево се оказаха неудобни за новата кметица. Затова тя реши да си тръгне по време на интервюто.

 

Любопитно е как Анастасия Кадиева е избрана за кмет. На първия тур се състезавала с досегашния градоначалник на Игнатиево - Димитър Димитров, издигнат от политическо движение „социалдемократи”. Взела 566 гласа, с 14 по-малко от опонента си. В седмицата преди балотажа обаче Димитров получил прозрение и решил да даде гласовете си на кандидатката на ГЕРБ и така за него останали само 29 гласа. Той разказа, че смятал, че ще бъде избран на първи тур.

 

Димитров твърди, че никой не го е притискал. Симпатизантите на бившия кмет обаче казват, че той е бил заплашван и затова е решил да подари гласовете си на кандидатката на ГЕРБ, а на тези, които не пожелали да подкрепят кандидатката на ГЕРБ, им било забранено да отидат до урните.