„Това е нападение срещу цяла Европа", коментираха депутатите от ГЕРБ

Парламентарната група на ГЕРБ изказа дълбоки съболезнования към близките на жертвите, загинали в терористичните атаки в Париж. „Този атентат е нападение срещу цяла Европа, срещу целия цивилизован свят”, коментират депутатите. Те настояваме за общи европейски мерки срещу тероризма.

 

От ДПС също осъдиха терористичните атаки в Париж. „Това мракобесие на изгубилите човешкото сатрапи, които погубиха живота на над 150 граждани, трябва да бъде спряно миг по-скоро с всички усилия на цивилизованото човечество и световните демократични сили”, убедени са от Движението. Те призовават за повече обединени усилия в сферата на сигурността и ново политическо мислене.

 

 

„Терористичните акции от последния ден във френската столица Париж могат да се определят като мащабно, добре организирано нападение. Това е една война, изнесена вече в центъра на Европа”, е позицията на ВМРО.

 

От партията на „Зелените” пък съобщиха, че техни членове и симпатизанти ще се включат както в поднасянето на цветя пред посолството на Франция в София тази вечер, така и в  бдението по улиците на Лион.