Той направи коментар, но в ролята на полицай

 

Премиерът се обяви против ареста на Волен Сидеров и Десислав Чуколов. "Ако трябва да кажа моето мнение като полицай, ще кажа, че задържането под стража става тогава, когато има опасност да бъде прикрито веществено доказателство или да се укрие извършителя, а в този случай тези две хипотези не  съществуват", коментира Борисов. 

 

От ареста на двамата депутати Борисов заговори за един запис и две жени.  "Две каки се събрали и си говорят. Да коментираме незаконни неща означава да толерираме незаконните действия".  

 

Това е първият публичен коментар на Борисов за аферата с изтеклите записи на разговори между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова, в които се чува, че Борисов е поискал от главния прокурор Сотир Цацаров, да "опраска" Янева. "Мога ли да коментирам сега двама души, които са се събрали в кръчмата или в кухнята и плетат плетки и си разказват виц за мен?", коментира премиерът. 

 

В момента съдия Владимира Янева е подсъдима за така наречената афера "Червеи", свързана с незаконни разрешителни за подслушвания в МВР. Ченалова пък е с досъдебно производство за престъпление по служба- за съдебен рекет срещу френски бизнесмени. "От това, което чух да се коментира, става ясно, че много правилно институциите са направили така, че тези хора не са на тези постове – това е положителното от цялата работа", заяви още Борисов.

 

Преди седмица главният прокурор не отрече да е имал срещи с премиера, но отрече да са говорили за "опраскване".