Тежко остава състоянието на момчето от Разлог, върху което вчера падна метална футболна врата

 

Тежко остава състоянието на момчето от Разлог, върху което вчера падна метална футболна врата. Лекарите в "Пирогов" продължават да се борят за живота му. То продължава да бъде в кома. 

 

Тежкият инцидент повдигна въпроса кой и как контролира състоянието на спортните съоръжения в училищата. 

Още по темата

 

Оказва се, че поне два пъти в годината училищата са задължени да пишат доклади, в които да описват състоянието на спортните съоръжения. Те пък се предават на общините, които трябва да контролират дали всичко около спортните бази е безопасно. И въпреки това учителите са категорични, че не всички ученици могат да бъдат следени. 

 

Ден след тежкия инцидент часовете в училището на Атанас започнаха необичайно. Извънредно в учебното заведение бяха припомнени основните правила за поведение на учениците и учителите, а децата още са в шок от случилото се. Притеснени остават и родителите. 

 

Футболната врата, която прати 16-годишният Атанас в кома, се оказа неукрепена към земята. Преместваемите врати се използват масово на игрищата в страната. 

 

Отговорен за инцидента бил и учителят по физическо, смятат експерти. Той оставил част от децата без наблюдение. Негов колега в София пък обясни, че контролът над всички понякога е невъзможен. 

 

В столичното 51-во училище проверки на съоръженията се правят всяка сутрин преди часовете. Безопасността на децата отнема само две минути. За състоянието на спортните съоръжения отговарят общините.

 

Жителите на Разлог планират да направят молебен за здравето на Атанас този уикенд. Разследването по случая продължава.