Другият вариант е предсрочни избори веднага - през февруари или март, добави премиерът

 

"Ако Реформаторският блок разклатят коалицията и излязат от управлението, ще зарежем стабилността и ще отидем на предсрочни парламентарни избори заедно с президентски. Безумие е сега през зимата да правим предсрочни, после президентски избори, каза министър-председателят. До есента ще управляваме в малцинство с Патриотичния фронт и АБВ", заяви в интервю за Дарик радио министър-председателят Бойко Борисов.

 

"Другият вариант е предсрочни избори веднага - февруари или март, и дотогава безвремие и всичко спира", прогнозира Борисов.

 

"Март има парламентарни избори подреждат ни хората, но вече ГЕРБ и РБ няма да имат срещи, те няма да участват повече в общо правителство, аз с ДПС коалиция няма да направя, въпреки техните опорни точки това да говорят", заяви още премиерът.

 

В същото време отбеляза, че истинската му надежда е ДСБ като преценят днес, че убиват стабилността и тласкат страната към хаос, да си дадат сметка с кого ще управляват.

 

"Пожелавам им да станат първа политическа сила на предсрочните избори, но с кого ще направят правителство, с кой ще управляват", попита риторично премиерът.

 

На въпрос, ако Реформаторският блок напусне коалицията дали ще се стигне до нова коалиция или до предсрочни избори, Борисов заяви: „До този момент към мен никаква официална информация не е дошла. Да ги оставим сами да вземат решение, ако ще взимат и тогава да коментираме".

 

По думите му името на новия правосъден министър ще стана ясно във вторник.

 

„Предложението за министри, и тук искам да обърна специално внимание, че ние за квоти не сме говорили, въпреки голямата разлика в резултатите, които имах Реформаторския блок и ГЕРБ на изборите, а търсехме възможно най-подходящи хора за определените постове", посочи Борисов. „След като си минат събранията или срещите, които имат партиите в РБ , надявам се вторник да се съберем и да определим новия министър. Разбира се, че аз като премиер имам последната дума, но в случая кандидатурата трябва да бъде от двете партии, които са в коалицията. Разбира се би било добре и Патриотичния фронт и АБВ, които ни подкрепят, също да я одобряват", каза още премиерът.

 

Според него думата на 2015 г. е „стабилност".

 

„Винаги съм я повтарял, защото в такъв раздробен парламент и тежка конфронтация между политическите партии, с обща воля успяхме да постигнем тази стабилност", коментира Борисов.

 

Информация: dariknerws.bg

 

Още по темата гледайте във видеото: