"Работил съм с Екатерина Захариева и знам нейния административен опит и характера й", заяви той

Видео: БГНЕС

 

"Работил съм с Екатерина Захариева и знам нейния административен опит и характера й. Заедно с всички колеги, разглеждайки кандидатурите, решихме, че тя би се справила”, заяви в парламента премиерът Бойко Борисов.

 

Той уточни, че гласуването за нов министър на правосъдието е отложено за петък, за да може Захариева да се срещне с всички парламентарни групи. Борисов заяви, че иска всички депутати да бъдат убедени в това, което Захариева предлага, за да няма спънки или недоразумения в работата й. 

 

"Искаме да преформатираме коалиционното споразумение, за което подчертавам, че промяна в Конституцията няма в него. Това беше като бонус и нещо допълнително, което да направим в тази сфера. В коалиционно споразумение с конкретни текстове да поемат гаранции партиите, които управляват и подкрепят, че това ще бъде извършено в най-скоро време. Същото касае и т.нар. антикорупционен закон”, каза премиерът.

 

Борисов обясни, че няколко дни хората ще работят по споразумението, за да може в него да се вкарат някои от основните приоритети на отделните министри и след това, което излиза от Министерски съвет, да бъде гласувано от Народното събрание.