Продължават проблемите за шофьорите в цялата страна

 

Пътните неволи за шофьорите в страната продължават. В рубриката „Моята новина” получихме многобройни видео материали и снимки от усложнената обстановка в страната. 

 

Кадри показват непочистената магистрала „Струма”. Техният автор - Тома Томов - разказва, че са заснети тази сутрин.

 

Друг потребител на рубриката  „Моята новина” ни изпрати снимки от непроходимата магистрала "Черно море". 

 

Тежка е обстановката и по магистралите „Тракия" и „Хемус". Непочистен от снега е и Околовръстният път на София, сочат изпратените до Нова телевизия кадри. 

 

 

Още по-тежко е положението в Северна България. През нощта само на територията на Шумен са били затворени всички пътища от третокласната пътна мрежа за всички автомобили. От Агенция „Пътна инфраструктура” очакват и следващата нощ да е много тежка.

 

От Областното пътно управление в Монтана пък съобщиха, че пътищата са проходими при зимни условия, 56 машини чистят в региона. 

 

Видео: "Моята новина"

 

Температурата в региона е около минус 12 градуса, дебелината на снежната покривка е от 25 до 50 сантиметра. Най-много сняг е паднал в прохода Петрохан. Там е наложено ограничение да не преминават автомобили с тегло над 12 тона. Пътят в прохода е почистен и опесъчен.

 

До момента в региона няма тежки катастрофи, които да са причинени от снега. На някои места се случва големи камиони, тръгнали на път с летни гуми, да препречат шосето и да се изчаква известно време, но няма пострадали хора и нанесени материални щети.

 

Очакваме вашите сигнали за състоянието на пътищата в страната в рубриката „Моята новина

 

Видео: "Моята новина"