Не вярвам във версията за шпионаж, заяви още той

 

Още по темата

„До момента аз поне не съм видял нито едно сериозно доказателство за обвързаността на Лютви Местан с турските специални служби и конкретни данни за някакви негови прояви, свързани с тази обвързаност”. Това коментира в студиото на „Здравей, България” бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров. 

 

„Не вярвам във версията за шпионаж, тази версия се лансира много упорито от няколко медии, за които не е тайна, че обслужват интересите на ДПС”, каза още Гяуров. „Лютви Местан е част от ядрото на ДПС от много години и вероятно той самият е участвал в „опрасквания” през последните години и би трябвало да му е ясно какво ще му се случи оттук нататък”, добави той.

 

"За мен истинската причина за случилото се в ДПС е опитът на Доган да сложи партията на нови релси, да преопакова ДПС и да го направи по-сдъвкаемо за публиката. Според мен сценарият малко е излязъл от контрол може би заради упорството на Местан. Аз си мисля, че това трябваше да бъде коледният подарък за българите", каза още Димо Гяуров

 

Той коментира и факта, че Лютви Местан прекара няколко часа в турското посолство, за да планира как да защити сигурността си. „Това и аз не го разбирам.  За мен това е проява на грандиозна глупост от страна на Лютви Местан. Това все още не означава непременно шпионска връзка. На всички въпроси трябва да се даде отговор в най-близко бъдеще от страна на ДАНС и прокуратурата”, заяви Димо Гяуров.