Одобрени сме за износ на млечни продукти за Китай, уточни министърът

 

"Страната ни беше одобрена за износ на мляко и млечни продукти за Китай. Процедурата е на финалната си права". Това заяви за "Здравей, България" министърът на земеделието Десислава Танева. 

Още по темата

 

По повод уволняването на голям брой горски служители и техните началници, Танева коментира: „Не бих могла да кажа, че това е масово. Всеки от тях е отстранен за доказани нарушения".

 

Тя уточни, че някои от служителите са извършили финансови нарушения, а други са използвали служебното си положение за лични цели. 

 

"Началник е карал служител на горското да му ремонтира вилата, да му коси личните пасища", даде пример министърът. 

 

Относно покупката на луксозни джипове от редица държавни горски стопанства, Танева коментира, че подобен клас автомобили са купувани и при предни правителства. 

 

"Тези обществени поръчки не са правени и възложени от министерството на земеделието. Единственият критерий за участниците в конкурса е било фирмите да притежават съответната оторизация. 

 

През октомври тя се сдоби със „Златен скункс“ именно по повод странните конкурси, проведени в няколко горски стопанства, в които има един участник - съученик на Танева. 

 

Що се отнася до директора на горското във Велинград, който бе уволнен след разследване на Нова, Танева изтъкна: "Така или иначе този директор щяхме да го уволняваме. Той бе на поста си едва 3 месеца".

 
Бахтияр Софу стана герой на скритата камера в репортаж на Марин Николов за чадър над незаконна сеч в държавни гори.