Жената събира пари за ток и изчезва

 

Измамница се представя за служител на ЧЕЗ и завлича с хиляди левове абонати на енергото. 

 

Татяна Стоилова от Плевен лъже, че е инкасатор в енергото. Събира пари за ток и изчезва.

 

Татяна набелязвала жертвите си в ресторант, в който пиела кафе. Само в Плевен е измамила над 30 души. Предлагала им да плащат разсрочено сметките си за ток, директно на нея. 

 

Татяна прибирала парите в нейния джоб, а хората се чудели защо не получават касови бележки.

 

„Постоянно ѝ звъняхме и ѝ казвахме, ще ни спрат тока, искаме бележки. Днес, утре, днес, утре, ще отида ще взема бележките, ще ги донеса. И няма бележки, няма нищо”, заявява потерпевшата Катя Иванова.

 

Докато една сутрин, хората осъмнали без ток. Разбрали, че са излъгани и че Татяна Стоилова не работи в енергото, а в завода, който произвежда кабелни инсталации за производители на автомобили. Подали сигнал в полицията, а мнимата служителка изчезнала.

 

„Обадиха ми се от София от ЧЕЗ и ми казаха, че имам 6-7 фактури неплатени. Казах, че съм плащал на тяхна служителка. Те започнаха да се усмихват и се сетиха,че става въпрос за нея”, разказа Върбан Маринов. 

 

„Нито един служител на ЧЕЗ не събира пари на ръка за консумирана енергия”, заяви Първолета Маринова, пиар на ЧЕЗ-Плевен. 

 

„За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години”, обясни Добринка Матеева, говорител на Районната прокуратура в Плевен.

 

Прокуратурата ще разследва Татяна и за друга измама. Обещавала на нейни познати, че ще ги уреди на работа в ЧЕЗ, срещу някой лев. Твърдяла, че е близка с шефовете.

 

Повече гледайте във видеото!