До утре ще натрупа 20 сантиметра сняг

 

Зимата се завърна с пълна сила. До обяд валежите ще обхванат цялата страна. В по-голямата част от Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка. Над останалата част от страната, където температурите ще останат положителни, валежите ще са от дъжд като на места в Югоизточна България ще са значителни по количество.


Вятърът ще се усили още и ще има преспи и навявания. През нощта валежите ще се усилят, ще бъдат предимно от сняг, в крайните южни райони – от дъжд. Снежната покривка ще се увеличава.


Заради опасното време в 9 области е обявен оранжев код. Там ще натрупа до 20 сантиметра сняг. В 17 други области в страната кодът е жълт. В южните райони, където ще вали дъжд, на места количествата на валежите ще достигнат 30-40 литра на квадратен метър.

 

Highslide JS
 


Максималните температури днес ще са вече ще бъдат между 0° и 5° градуса, в крайните южни райони и малко по-високи.


В планините ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка, в масивите в Западна България тя ще бъде значителна. Ще бъде и много ветровито.


В неделя валежите ще продължат, почти в цялата страна ще са от сняг, по-значителни ще бъдат в Североизточна България. Все пак през втората половина от деня от юг ще започнат да спират. В Източна България ще бъде ветровито и ще има условия за преспи и навявания.


В понеделник ще е доста студено, в източните райони все още и ветровито. Ще се задържи предимно облачно, но превалявания от сняг ще има само на места и ще са слаби.


В средата на седмицата ще е още по-студено като на места температурите ще падат до минус 18, минус 20 градуса.

 

Изпращайте ни снимки и сигнали за снежната обстановка в страната в рубриката "Моята новина".

 

Следете актуалната прогноза за времето във Вашия регион в sinoptik.bg.

 

Каква е пътната обстановка в столицата следете на kamerite.bg.