Жителите поискаха затвор за кмета и семейството му

 

Село Галиче излиза на бунт срещу кмета си. 30 души от селото въстанаха срещу Ценко Чоков, който е пети мандат кмет. Причината е, че синът му беше освободен от ареста.

Още по темата

 

Кметският син Мартин Чоков беше задържан за побой на Радослав Алексиев. Прокуратурата му повдигна обвинение за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Районният съд в Бяла Слатина обаче го освободи с гаранция от 2000 лева.

 

До протест в Галиче се стигна, след като в началото на седмицата Радослав Алексиев се оплака, че е бит от кметския син Мартин Чоков.

 

Младежът беше разпитан и освободен от полицаите в Бяла Слатина и ден по-късно беше обявен за общодържавно издирване. Според кмета на Галиче синът му не се е укривал, а е бил болен. 

 

"Мартин ми плаши малкото дете. То е на 8 години. Той го плаши, че ще го бие. Този човек е с условна присъда и мен ме заплашва, че ще ме заколи, докато спя", заяви един от протестиращите.  

 

В петък  Мартин Чоков беше задържан за 72 часа и прокуратурата му повдигна обвинения за нанансяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Съдът обаче го освободи срещу гаранция от 200 лева.

 

Синът на Ценко Чоков смята, че с полиграф ще докаже невиността си. От няколко дни денонощна полицейска охрана пази дома на Радослав Алексиев. 

 

В сряда прокуратурата ще протестира решението на Районния съд в Бяла Слатина за мярката на Мартин Чоков. Според прокуратурата най-адекватната мярка за него е задържане под стража.

 

В момента 18-годишният Мартин е ученик в 12 клас в училището в Галиче. Има условна присъда, а само преди месец името му и това на брат му Спас Чоков беше замесено и за друг побой в Бяла Слатина.