С ДПС в управление няма да ме видите, категоричен е Борисов

 

Премиерът Бойко Борисов отхвърли вариант за трети поред предсрочни парламентарни избори - поне до догодина. По думите му в момента управлението няма алтернатива в лицето на останалите партии, а и подобен вот би дестабилизирал страната. Прогнозата си Борисов направи по време на годишната среща между представители на кабинета и бизнеса. 

 

Наред с икономическите теми, премиерът успя да вмъкне и малко външна политика, или по-точно - психология.

 

„Даже съм правил психологически анализ на президента на Турция и на президента на Русия”, коментира Борисов. 

 

Наред с психологията, нахлуха темите от парламента. 

 

„Тези, които искат вот на недоверие ще ми е много интересно да ги гледам как ще направят правителство, защото те на моята порта няма да почукат, а и да почукат - няма да им отвори никой”, каза премиерът. 

 

И макар опонентите да не присъстваха в залата, Борисов продължи. Пред бизнесмените, но не към тях. 

 

"Следват президентски избори октомври, сиреч никакъв шанс партиите да говорят разумно, което значи война. Който вади нож, да знае, че от нож се умира”, категоричен бе министър-председателят.

 

Той се закани – ще се бори за стабилността със зъби и нокти и опонентите го чуха, някъде извън бизнеса.

 

„Аз смятам, че един министър-председател има много повече възможности, отколкото зъбите и ноктите. Те са по-скоро средство на обикновените, невъоръжени граждани”, заяви Михаил Миков.

 

На третата страна - другият крепител на стабилността, все още се люлее от трусовете на собствената си нестабилност. 

 

„Не ми се иска да се разделяме, защото ще се наложи да се съберем отново”, заяви Найден Зеленогорски от Реформаторския блок.

 

Посланието е към ДСБ. С копнеж вместо да стесняват блока - да го разширят. А от големия партньор - ГЕРБ, Реформаторите поискаха електронното гласуване до края на май. По друга тема, свързана с електроника - SMS-ите между премиера и членове на ВСС, от РБ бяха пестеливи в думите.

 

„Бих се надявал да има все по-малко контакти между политици и висши представители”, заяви Зеленогорски.