Възпитаниците на 56 СОУ в София организирали коледен благотворителен базар

 

Какво струва на едно дете да се откаже от коледен подарък, за да зарадва друго дете? И що за избор е пералня със сушилня, при това - истинска, а не играчка?


Всичко започва като на игра, когато и в столичното 56 СОУ „Професор Константин Иречек” решават да си направят коледен базар. И класните стаи се превръщат в работилници. Изработеното в тях е за онкоболни деца.


В каузата се включват и най-малките ученици, които знаят само, че децата с онкозаболявания имат нужда да бъдат силни и да вярват в историите с щастлив край. 


За целта децата предлагат на своите родители да платят двойно и тройно за провизиите, които са изнесли от домашните шкафове. А могат ли възрастните да подценят снежен човек, направен от ориз и чорапи! 


В първите учебни дни от новата година, равносметката от благотворителния базар е 1400 лева. Даряват ги в дневния център за деца с онкохематологични заболявания.


Големият подарък, освен игрите и лакомствата, е пералня със сушилня. Защото този дневен център е веселото лице на времето, което децата с онкохематологични заболявания прекарват в ИСУЛ. 


Още по темата гледайте във видеото.