Депутатът изрази учудване от "драстичното вмешателство на една власт в друга"

"Разумните сили в управляващото мнозинство допускат да бъдат манипулирани и подведени от нездравите". Това заяви депутатът от ДПС Четин Казак пред медии в НС по повод декларациите на парламентарните групи на ГЕРБ и на РБ във връзка с искането им за оставка и саморазпускане на ВСС. 

 

Казак изрази надежда, че в управляващото мнозинство ще намерят сили да се дистанцират от крайните, радикални мнения. И е учуден от "драстичното вмешателство на една власт- законодателната, в друга", предаде БГНЕС.

 

"Останахме изненадани, защото само преди месец и нещо ние гласувахме промените в Конституцията в частта за съдебната власт и там с мнозинство Народното събрание гласува текст, в който се предвижда, че заварените в момента изборни членове на ВСС довършват мандата си", припомни Казак.

 

"За нас е учудващо как може месец и половина след това да се излиза с призив към институциите, призвани да следят за спазването на законността и върховенството на закона,за оставка. Къде останаха заклинанията за съхраняване на независимостта на съдебната власт, избягване на всякакви случаи на вмешателство и т.н.", запита депутатът от ДПС.

 

Той посочи, че случващото се в момента е последното нещо, от което се нуждае страната ни.

 

Вижте на какво мнение са народните представители от другите парламентарни групи!