Тя обвърза разговора и с антикорупционния закон

Номинираната за образователен министър Меглена Кунева не пожела да обяви какво ще направи като министър на МОН. Пред БНР Кунева анонсира, че първо ще коментира конкретни намерения на среща с премиера Бойко Борисов.

 

Тя отказа да каже кога ще е срещата, като подчерта, че всичко зависи от графика на премиера, но обвърза разговора и с антикорупционния закон.


„Така че аз имам надежда да се изясни въпросът с премиера. Имам среща с министър-председателя, ще го информирам, разбира се, и за подготовката за антикорупционния закон и ако има воля в тази поска и желание, ще вървим напред, но на този етап не мога нищо повече да кажа”, каза Кунева.


Тя изрази мнение и по огласения тази седмица доклад на ЕК. Според нея най-важният акцент е липсата на воля за борбата с корупцията.

 

„ Казано е също така, че конституцията е стъпка в правилната посока, но малка, и това го казахме и в Реформаторския блок доста открито. Оттук нататък с добри закони нещата могат да се променят към по-добро и с много открито признаване на това защо някои неща не са се случили. Имам предвид закона за антикорупцията”, заяви Кунева.