След този жест на добра воля ще започне отново блокада, този път пълна

 

Отново блокади и напрежение на българо-гръцката граница. Протестиращите гръцки земеделци цял ден пропускаха камиони хаотично. По обед блокадата се вдигна, но само за 125 камиона на Кулата.

 

Поредната фермерска блокада и днес изнерви шофьорите на пункт Кулата. 

Още по темата

 

„Не е добре, не е добре тази блокада. Трябваше да ни дават път, че ние донасяме пари на гърците, ние купуваме портокали, мандарини и донасяме пари на Гърция”, обяснява Костен Неделя, шофьор от Румъния.

 

Гръцките фермери ту пускаха, ту спираха камионите. От няколко дни блокадата не важи за леките коли и автобусите.


Тази сутрин на шофьорите от българска страна бяха раздадени храна и вода. Линейка, противопожарен автомобил и химически тоалетни също стояха в близост до блокираните. От другата страна на браздата обаче екстри нямаше.


„Идеално. Просто всеки път искам да ми се случва това нещо. Очарован съм от въобще от самото преминаване, тоя път на границата”, обяснява шофьорът Васил Кръстев.


Делян превозва 20 тона портокали и чака вече втори ден.


„Сигурно има и други начини да си изразяват недоволството. Не точно по границата според мен и в крайна сметка и ние понасяме негативи”, на мнение е шофьорът Делян.


По обед протестиращите решиха да пропуснат точно 125 камиона, но това създаде други проблеми.


Освен гръцките фермери, проблем на чакащите с дни шофьори създадоха и техните некоректни колеги, които се пререждаха. Няма информация докога ще продължи блокадата.

 

Репортер: Екатерина Николова

 

Видео: БГНЕС