Няма нарушение, ако вратата остава заключена

 

Опасен ли е кабинковият лифт на Витоша? След случая с падането на дете в движение, държавата започна спешни проверки. Междувременно потребители на "Моята новина"

Още по темата

ни изпратиха снимки, на които се вижда, че вратите на кабинките не са плътно затворени. 

 

След проверките държавата спря от експлоатация четири от кабинките на лифт „симеоново”. Останалите обаче продължават да работят. Една от тях е номер 53. Именно нейната открехната врата е снимал наш зрител.

 

Кабинката от сигнала на нашия зрител вече не е в експлоатация. От „Витоша ски” обаче обясняват, че не е задължително всеки ден всички кабинки да бъдат в движение. Това зависи най-вече от броя на посетителите. 

 

На не един и двама от тях може да се случи да се возят в кабинка с открехната врата. Въпреки дефектите, експертите уверяват, че кабинките са абсолютно безопасни. 

 

"Това, че има малък луфт, това просто е от амортизацията на самата кабинка, но изискванията за кабинката са да може да е заключена. В случая виждаме, че тя е заключена и не се отваря", пояснява Нели Карикова от ДАМТН.

 

"Съоръжението все пак е на 32 години и някои леки дефекти не са невъзможни да ги няма", уточнява Красимир Иванов, началник сектор „Въжени линии”.