Няма и неофициално запитване

 

"Няма искане за екстрадиция на един от биячите от Околовръстното шосе. До 17.00 часа в понеделник такова искане от страна на украинските власти не е постъпвало”. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров. Няма и неофициално запитване от украинската страна.  

Още по темата

 

“Наказателният процес ще си върви тук, с максимално бързи темпове. Моето мнение е, че всеки трябва да си получи заслуженото, независимо бил ли е или не в Украйна. В конкретния случай мен ме интересува какво е правил на Околовръстното шосе”, заяви Цацаров.

 

В понеделник стана ясно, че бияч от Околовръстното в София е издирван и в Украйна. Предполага се, че страната ще иска екстрадицията на Георги Близнаков по обвинение, че участвал в проруски батальон.

 

Ако обвиненията на украинските власти се окажат истина, побоят на Околовръстното ще е най-малкият проблем на Георги Близнаков. Украйна го подозира в мъчения и убийства на свои граждани, докато Близнаков се биел на страната на Русия, твърди съветникът на вътрешния министър на Украйна Антон Герашченко. 

 

Видео: БГНЕС