Иска споразумения за пробация

 

Волен Сидеров се призна за виновен за случая в Батак, за инцидента в НАТФИЗ, и за случая до Народното събрание от 2013 г. В тази връзка Софийският градски съд ще заседава на 14 март.

 

И трите споразумения са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата. За случая в НАТФИЗ споразумение с прокуратурата е сключил и Десислав Чуколов, което предвижда наказание „пробация“ със същите мерки. 

Още по темата

 

17 май 2011 г. 
В Батак се честват 135 години от Априлската епопея, а Сидеров прави политически митинг. Напрежението ескалира и се стига до саморазправа между местна власт, жители и политически привърженици. Обвинението срещу Сидеров - непристойно и грубо държание, нарушаващо обществения ред. 

 

21 май 2013 г. 
Волен Сидеров отново се провинява. Този път влиза в саморазправа с журналист от СКАТ. Причината - искал извинение от собственика на телевизията. Намесва се и полицай, а агресията на Сидеров се прехвърля към него. Обвинението - хулиганство с особена дързост и нанасяне на телесна повреда на полицейски служител. 

 

23 октомври 2015 г.
Волен Сидеров и 20-ина негови съмишленици нахлуват в сградата на НАТФИЗ. Обяснението - търсели студенти, които били нападнали лидера на „Атака”. От автономната театрална академия Сидеров и компания си тръгват едва след намесата на полицията.

 

Пред "Комбина" лидерът на „Атака” изказа съжаление за случая в НАТФИЗ.  „Аз никога не съм се смятал за безгрешен”, подчерта той и призна: „Със сигурност съм сбъркал в политически и дипломатически план.  Да, не се действа по този начин".  "При нас работи студентка от НАТФИЗ, с която чудесно се разбираме. Аз никога не съм се отнасял лошо с хората на изкуството", каза още той и добави: "Аз съм готов да се извиня на всеки, когото съм наскърбил". Цялото му интервю гледайте тази неделя в предаването "Комбина"!

 

Срещу Сидеров тече още един процес заради скандала с френския културен аташе в самолет от София до Варна. По него засега признание за вина няма.

 

Припомнете си и кадри от боя пред НАТФИЗ в нощта на изборите на 25 октомври 2015-а: