300 водачи в Бургас ще получат честитки от "Пътна полиция"

 

300 шофьори в Бургас - с честитка от КАТ. Това е резултатът от проведената акция "Скорост. Най-нагъл е пловдивчанин, карал с 62 километра над ограничението.

 

Още по темата

Мобилните полицейски камери са заснели стотици нарушители. Много от тях още не знаят, че ще получат електронен фиш. Най-драстично е нарушението на шофьор от Пловдив, превишил ограничението с 62 километра в час.

 

„От страна на водач на луксозно БМВ, 7-ма серия, в този участък, малко по-напред, където ограничението е 90 километра в час, а той се е движил със 152 километра в час”, обясни инсп. Киро Недялков от Пътната полиция в Бургас.

 

На водача ще му бъде отнета книжката за срок от 3 месеца, ще има и парична санкция, защото нарушението е на територията на населено място.

 

Само за три дни в регион Бургас са заснети 287 нарушители.

 

„Основно средната скорост, с която се превишава в по-интензивните участъци на движение - това е от порядъка на между 20 и 30 километра над допустимите ограничения за участъка”, каза инсп. Байчо Желязов от Пътната полиция в Бургас.

 

За това нарушение санкцията, предвидена от закона, е 200 лева. Пътните полицаи обясняват, че нарушителите нямат пол и възраст, имат обаче склонност да не зачитат правилата.

 

Стационарните камери за контрол на скоростта на територията на Бургаски регион са две. Мобилните разчитат на момента на изненадата, въпреки че от „Пътна полиция” обявяват тяхното разположение през следващата седмица, още в понеделник.

 

Специализираните акции на КАТ ще продължават и през следващите седмици.

 

Репортер: Цеца Алексова