След онлайн пазаруването нов етап в бизнеса е на път да промени световната търговия

 

Над 60 компании и уеб платформи поискаха от Европейската комисия да уеднакви законодателството за така наречената икономика на споделянето. 

 

След онлайн пазаруването нов етап в бизнеса е на път да промени световната търговия. Концепцията за споделяне вместо купуване, известна като sharing economy, става популярна във все повече кътчета на планетата.  

 

Глобалната икономика вече има над 10 000 предприятия, които залагат на споделянето като бизнес модел, сочи британско проучване. 44% от пълнолетните американци днес ползват такива услуги. 

 

Апартамент, но не под наем, а в замяна. Пътуване заедно до обща дестинация. Вещи, използвани от вас, защото са непотребни другиму. Нсичко това, толкова популярно днес, си има име - икономика на споделянето.

 

Роси споделя храна, информация за храна и възможността да си набавим качествена храна направо от фермите за производство и позволява на клиентите и да оценяват веднага доставчика. Според нея държавата не оценява възможностите на споделената икономика.  

 

Младите хора не се страхуват да споделят. Независимо дали снимки, или продукти и услуги в интернет. Това е извод на изследване на социолози. 80% от хората до 30 г. са „за” споделените модели на икономиката. 

 

През 2015 г. споделената икономика в САЩ е генерирала приход от 25 милиарда долара. В България ръстът в този сектор беше два пъти за 2015 г. За 2016-а се очаква ръст от 4 пъти. 

 

Не искам бургия, а дупка в стената е максима, която описва едно от основните предимства на споделената икономика за нас – безпощадната му функционалност.