Той беше разпитан във връзка с изтичането на 11 милиона документа

 

"Ние не сме отговорни за това, което всяка една фирма прави", заяви съоснователят на панамската юридическа фирма  „Мосак Фонсека” Рамон Фонсека Мора, след като беше разпитан във връзка с изтеклите от фирмата му над 11 милиона документа. Компанията е една от водещите в света за офшорни услуги. 

 

 

Той твърди, че не е запознат с дейностите на компаниите и посочва, че "много често ние дори не знаем кой е собственикът на дадена компания". Мора беше категоричен, че фирмата му стриктно спазва закона. 

 

 

Изтичане на 11,5 милиона документа от адвокатската фирма в Панама разкрива как богатите и могъщи хора, включително руският президент Владимир Путин, укриват парите си, съобщи ДПА, като цитира германския вестник "Зюддойче цайтунг".

 

Повече от 214 000 подставени компании, 11.5 милиона секретни документа, 2.5 терабайта информация - това е най-голямото разгласяване на поверителни данни в историята на журналистиката. За пръв път за него съобщи германското издание "Зюддойче цайтунг", от което тръгна уникално разследване на почти 400 журналисти от около 80 държави и над 100 издания. То бе разпространено едновременно под името Документите от Панама (Panama Papers).