Освен офисите, крадците не подминават и апартаментите

 

Във вторник показахме кадри как маскирани мъже грабят за по-малко от минута офис за бързи кредити в Пловдив. Крадците взели шкафа с парите. Оказа се, че в района кражбите са всекидневие.


Действието се развива около 3 часа сутринта. Включената аларма не смущава крадците и точно за 30 секунди те взимат каквото им трябва. Не съобразили обаче, че камерите в обекта разполагат с микрофони.

Още по темата


„Имаме подозренията, имаме служителка, която след прослушване на записа декларира, че има възможност да разпознае тези хора”, коментира Мария Джурова – собственик на обрания обект.

 

Въпреки горещите следи, обирджиите все още са на свобода.


„Работим активно по установяване авторите на деянието. Към момента за съжаление не можем да се похвалим, че сме ги открили”, обясни Атанас Илиев, говорител на Районната прокуратура-Пловдив.


Открадната сума е 1900 лева, а нанесените щети са за още толкова пари. Оказва се, че в района на дръзкия обир, кражбите са всекидневие. Жена, която е собственик на книжарница в съседство, разказва за поредния удар на местните бандити.


„Разбили решетката, влезли, ограбили и си тръгнали. Просто е кошмарно. Няма да се чувстваш прекрасно, при положение, че някой издевателства над теб и ти не можеш да направиш нищо”, казва Ели, собственик на книжарницата.


Крадците не подминават и апартаментите. От дома на д-р Слава Стоицова е открадното голямо количество злато и пари.


„И аз съм във вкъщи в събота срещу неделя и всичко ми обраха. Няма необиран човек тук. В България битовата престъпност е голяма работа”, на мнение е д-р Слава Стоицова.


Хората се надяват властите да вземат спешни мерки срещу кражбите в района.


Репортер: Илиян Велков

 

Очакваме и вашите кадри! Изпращайте ни ги ТУК