Името на испанския режисьор беше в списъка с кленти в "Панамските документи"

Испанският режисьор Педро Алмодовар заяви, че отменя промоцията на новия си филм "Жулиета" в Мадрид, след като името му бе включено в публикуван списък с клиенти на специализирала се в данъчни измами адвокатска фирма в Панама, предаде БТА.

 

Още по темата

Като се има предвид приоритетът на информациите по въпроси, които не са свързани с "Жулиета", решихме да отменим предвиденото за днес представяне на филма пред медиите, се казва в комюнике на продуцентската фирма на братята Педро и Агустин Алмодовар.

 

Малко по-късно братът на режисьора - Агустин Алмодовар - уточни в Twitter, че се отменя представянето на снимачния екип и членове на актьорския екип пред медиите, но не и обсъжданията.

 

Скандалът за данъчни измами избухна в неделя, след като стотина медии в целия свят публикуваха извадки от около 11,5 милиона документи на базираната в Панама адвокатска фирма "Мосак Фонсека". Сред споменатите имена са тези на приятели на руския президент Владимир Путин, исландския премиер Сигмундур Давид Гунлаугсон, който подаде оставка, аржентинския футболист Лионел Меси, братята Алмодовар.