Скандалният случай е заснет със скрита камера, а кадрите бяха излъчени от "Господари на ефира"

 

Уволниха полицай за взимане на подкуп. Служителят на „Пътна полиция” изнудил испанска гражданка да му даде пари, за да не й вземе шофьорската книжка. Скандалният случай е заснет със скрита камера, а кадрите бяха излъчени от „Господари на ефира”. 

 

Случката се развива в района на Околовръстното шосе в София. Испанка, която е за втори ден в България, прави лека катастрофа. 

 

„Вината беше моя, защото не зачетох знака. Полицията дойде. Поискаха ми пари, за да не ми отнемат книжката. Не знаех какво да правя и казах добре, ако това е единствената опция, която имам, ще им дам пари. Казаха ми, че глобата е 500 лева и ми намекнаха да дам половината на ръка. Дадох 200 лева”, разказва Ракел Салес Санчо. 

 

Полицаите намекват още парите да се поставят в папка. Чужденката не разбира това и тръгва да се подписва, вместо да даде подкупа. Тъй като не говори български, Ракел вика своя приятелка, за да й превежда. 

 

След видеото в "Господари на ефира" последва светкавична реакция. Катаджията, който иска подкуп, е уволнен. 

 

"След получаването на сигнала незабавно бе образувано дисциплинарно производство по случая. Бе докладвано на министър Бъчварова и с нейна заповед служителят е отстранен от работа. Санкциите спрямо служителя едва ли ще бъдат само дисциплинарни. Това е служител, който има ръководни функции, така че сме абсолютно безкомпромисни към такова поведение на наши служители", коментира в „Здравей, България” главен комисар Христо Терзийски от дирекция „Национална полиция”.

 

 

Другият катаджия в колата не е уволнен. Привлечен е като свидетел. Бил е длъжен да докладва за подкупа, но не го е направил, а случаят вече е предаден на прокуратурата. 

 

Още разкрития по скандала и как ще бъде наказан корумпирания катаджия гледайте в централната емисия новини в 19.00 часа.