Патрулираща група българи извършиха граждански арест пред камерата на Нова

 

23-ма афганистански мигранти бяха заловени при граждански арест на границата, извършен пред камерата на предаването на Нова „Ничия земя”.

 
Някъде около Малко Търново близо до турската граница група от 11 мъже патрулира доброволно. Там ограда няма и каналджиите го знаят. Участъкът между селата Граничар и Близнак наричат "магистрала в гората" заради засиления трафик на хора. 


 
Един от екипите дава сигнал за забелязана група бежанци на 7 км от граничната бразда на българска територия. В мигрантската група има 18 мъже, три жени и три деца. Повечето от тях са гладни и жадни. Успяват да кажат, че са от Афганистан.


 
Около час и 20 минути по-късно граничарите успяват да стигнат до тях. Започва обаче проверка на личните карти на мъжете от Организацията за закрила на българските граждани и на екипа на „Ничия земя”, която продължава повече от час.


 
Всичко това, след като час и 20 минути екипът на Нова телевизия и доброволците са насаме с 23-ма чужденци. Сред тях има хора с военни дрехи, които очевидно скоро са били подлагани на мъчения, като изтръгване на ноктите. Хора, които са преживели много повече от граждански арест в гората...


 
Всички задържани чужденци са без документи, но твърдят, че са от Афганистан. 

 

Още по темата гледайте във видеото.