Лидерът благодари на участниците в събранието за „смелостта” да присъстват

 

Лютви Местан и симпатизантите му официално учредяват новата партия ДОСТ. Това се случва в неделя в Националния дворец на културата в София.

Още по темата


В началото на събранието Местан благодари на хората в залата за „смелостта” да присъстват и допълни, че те вероятно са били подложени на „репресии”, целящи да ги откажат да дойдат на конференцията.

 

Нашата кауза е по-силна от репресията. ДОСТ се учредява в името на равноправието на всеки български гражданин, независимо на какъв език за първи път е произнесъл святата дума „мамо” и каква вяра изповядва в Създателя”, каза Местан.

 

Видео: БГНЕС

 

За пореден път той заяви, че ДОСТ ще бъде „антиолигархична, либерална, откровено натовска и европейска партия".

 

Ние ще освободим избирателите от безалтернативността да гласуват за партии, чиито лидери със своята абсолютна власт отдавна са превърнали принципа за единството в принцип на единственост, незаменимост и пожизненост в духа на отречените тоталитарни модели. Това са модели, при които лидерството се изгражда в култ към личността до степен, че лидерът е прав, дори когато е съгрешил. Само че от историята знаете как завършва всичко това", подчерта Местан.


Още по темата гледайте във видеоматериалите.

 

Снимки: БГНЕС