Двама от задържаните при акцията в "Плаза" все още са в ареста

 

Нощни клубове в София - част от мрежа за разпространение на наркотици. Това стана ясно след полицейската акция в дискотека „Плаза” в Студентския град. Полицията проверява данни и за други заведения, които е възможно да са забъркани в подобни наркоафери.

 

От седем задържани в конкретния случай в „Плаза” двама все още са в ареста. Това са дилърът Марио Маринов и управителят на заведението  Игнат Ханджиев. Дали те ще останат за постоянно зад решетките  ще решава Специализираният наказателен съд.

 

Управителят е обвинен за няколко престъпления - за разпространение на наркотици, за системно предоставяне на помещение за употребата им и за съпротива при арест. Едно от тези престъпления е в компетенция на специализирания съд - че е склонявал повече от двама души към употреба на наркотици, при това - на публично място и във връзка със служебните си задължения. Моментът на ареста е бил заснет от клиент на заведението с мобилния му телефон.

 

При акцията в „Плаза” в специално помещение полицаите откриват 18 дози кокаин. Собственикът на заведението -  фолк певецът Константин предпочете да запази мълчание. В първото си телевизионно интервю веднага след арестите, обаче той се усъмни, че става въпрос за атака срещу бизнеса му.  „Започвам да мисля, че това е някаква кампания срещу мен или срещу дискотеката”, коментира той.

 

Няма целенасочени действия или каквито и да било други действия, нашите действия се водят от идеята за пресичане и разкриване на престъпления”, категоричен е Николай Хаджиев, началник отдел "Криминална полиция" в СДВР.