Владимир Колев напусна автомобилната инспекция

 

По разпореждане на транспортния министъра Ивайло Московски изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Красимир Калайджиев е освободил от длъжност главния директор на Главна дирекция "Автомобилна инспекция" Владимир Колев.

 

Причина за освобождаването е, че Колев не е осъществявал достатъчен контрол над подчинените му началници на областни отдели „Автомобилна администрация“, поради което са допуснати пропуски в работата и нерегламентирани практики. 

 

По-рано днес от ДСБ поискаха оставката на транспортния министър Ивайло МосковскиСпоред тъмносините опозиционери изключването на Цветелин Цветанов от ГЕРБ не е достатъчно и се налага някой да поеме политическа отговорност.

Още по темата

 

 

"Затрупани сме със сигнали за много тежки нередности в ДАИ, включително тежка корупция при издаването на разрешителни за транспортни фирми и съмнения, че това се използва за партийно превземане на бизнес от две партии - ГЕРБ и ДПС. Вярваме, че е време Ивайло Московски да подаде оставка" , заяви лидерът на партията Радан Кънев. 

 

 

Корупционният скандал в ДАИ гръмна в края на март. След поредица от разкрития предишният шеф на ИА "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов беше задържан, а по-късно и освободен от поста.

 

Заедно с него в ареста все още са и още няколко служители на агенцията, за които прокуратурата твърди, че са участвали в различни корупционни схеми. Започна и проверка на множество шофъорски книжки, издадени през последната година.