Игнат Ханджиев и Марио Маринов бяха арестувани преди дни в столично заведение

 
Двама от задържаните при наркоакцията в дискотека в Студентски град остават в ареста. Става въпрос за дилъра на наркотиците Марио Маринов и управителя на клуб „Плаза” Игнат Ханджиев, който е обвинен и в съпротива при арест. Мотивите на съда - възможно е двамата да извършат друго престъпление, ако излязат на свобода. 
 
Защитникът на Ханджиев настояваше той да бъде освободен, защото нямало доказателства срещу него и защото в деня на ареста, баща му е починал и няма кой да организира погребението. Маринов пък поиска да излезе от ареста заради проблемите си със сърцето. Въпреки това те остават в ареста. Решението на съда обаче може да се обжалва пред по-горната инстанция като делото е насрочено за 19 април. 
 
 
Ханджиев и Маринов бяха задържани след полицейска акция в "Плаза". По време на арестите ограните на реда открили и специално помещение за разпространение на наркотици. Полицията проверява данни и за други заведения, които е възможно да са забъркани в подобни наркоафери.

 

 

При акцията в „Плаза” в специално помещение полицаите откриват 18 дози кокаин. Собственикът на заведението -  фолк певецът Константин предпочете да запази мълчание. В първото си телевизионно интервю веднага след арестите, обаче той се усъмни, че става въпрос за атака срещу бизнеса му.  „Започвам да мисля, че това е някаква кампания срещу мен или срещу дискотеката”, коментира той.

 

„Няма целенасочени действия или каквито и да било други действия, нашите действия се водят от идеята за пресичане и разкриване на престъпления”, категоричен беше пред Нова началникът отдел "Криминална полиция" в СДВР Николай Хаджиев.

 

 

"Нито е намерен някакъв наркотик в дискотеката, няма нищо подобно. Категорично го заявявам, мога да си скъсам адвокатската карта пред вас. Влизаш от едно предверие вътре в една т. нар. "ВИП тоалетна". Това е помещението, няма стая", обяснява Галя Гълъбова, адвокат на Игнат Ханджиев.

 

"ВИП тоалетната е друго помещение, а това място е съвсем различно от ВИП тоалетна. Намерени са и много остатъци от въпросното помещение, има и стъклен плот, на който е бил употребяван, има остатъци. Клиентите, които са си купували същата вечер също споменават в показанията си за какви количества са купували", обясни прокурор Красимир Тренчев.

 

Целият разказ на собственика на дискотеката Константин гледайте утре сутрин в "Здравей,  България".