До края на април партията ще подаде документи за регистрация в съда

 

Още една партия ще се появи в политическия ни пейзаж до късната пролет. Това е амбицията на новата формация ДОСТ, която беше учредена от Лютви Местан в неделя. До края на април партията ще подаде документи за регистрация в съда. Местан обаче очаква атаки срещу новата си партия. 

Още по темата

 

От ДОСТ са убедени, че няма причина да им бъде отказана регистрация. Първата изява на Лютви Местан след учредяването беше посветена на това да бъде убедена аудиторията, че партията му не е протурска. Тези съмнения и обвинения по свой адрес той обясни с враждебната среда, в която политическата му формация стартира.

 

Средата от своя страна била враждебна, защото партията щяла да засегне "много геополитически, икономически и олигархични интереси".

 

„Тези, които виждат в евроатлантическия път на България заплаха за своите интереси, ще продължават да атакуват партия ДОСТ, като ще сведат нашата евроатлантическа ориентираност до протурска. От тях не очаквам друго, освен агресия. Различни агенции твърдят, че около ¼ от избирателите на ДПС вече са се ориентирали към ДОСТ. Ние сме амбицирани за кратко време да съберем не 2500, а в пъти повече членове”, заяви Местан.

 

215 етнически българи са участвали в учредяването на ДОСТ, отчете още той. Това прави около 20% от създателите на партията. Местан заяви още, че тя ще се финансира по всички законови пътища, с лични средства, членски внос и дарения.