Протестният вот ще се зачита за валиден, решиха депутатите

 

Парламентът продължава ударното приемане на новите изборни правила. Решено е - протестният вот влиза в бюлетината. Избирателите - бунтари ще имат опция "Не подкрепям никого".  Тя беше замислена като бонус към задължителното гласуване. Депутатите я въведоха без спорове. Сблъскаха се обаче по темата истински ли ще е този вот или не съвсем.

Още по темата


Това пък е от решаващо значение за изборната активност. А оттам и за партиите, които ще минат четирите процента и ще се озоват в парламента.


В крайна сметка въпросът беше решен по соломоновски. Протестният вот ще се зачита за валиден. Но няма да се брои при определянето на прага за влизане в парламента.


А скандал номер едно в пленарна зала беше покрай освобождаването на колежката им Ирена Коцева от ГЕРБ. Тя подаде оставка след разследване на Нова за спорна обществена поръчка за ремонт на спирки в София. Самата Коцева не дойде в парламента за „Довиждане”. Получи обаче пламенна защита от колегите си.


Опозицията се съгласи, че депутатката е жертва. Но на своите. Тя била бушон, зад който се криела по-голяма и високопоставена корупция.


Напрежението в пленарната зала ескалира и залата се размина на косъм от схватка между банките.


След като вътре утихна, отвън БСП отново надигна глас - с искане за одит на Центъра за градска мобилност и оставката на шефа на столичния транспорт Симеон Арнаудов.


Още по темата гледайте във видеото.