Искам да видя стабилност, искам да видя реформи, подчерта държавният глава

 

"Два пъти съставих служебно правителство, ще го направя и трети път, ако се наложи, но не искам да се стига дотам", коментира президентът Росен Плевнелиев. 

Още по темата

 

Президентът обясни, че не счита, че дебатът за това как българите, където и да са те по света, да могат да гласуват честно, масово, в интерес на демокрацията и легитимността на властта в държавата, трябва да доведе до падане на правителство в тази държава. "Не смятам, че защитата на конституционните права на българските граждани трябва да доведе до падане на правителство", подчерта държавният глава. 

 

"Ако се наложи да защитя стабилността в държавата, да упражня своето конституционно право, готов съм да го направя“, призна Плевнелиев.

 

„Разбирам всяка една политическа партия, сигурен съм, че те преследват своите стратегии, но като държавен глава още веднъж заявявам - не ми се прави служебно правителство и искам да видя стабилност, искам да видя реформи, искам да видя надграждане, и едни честни президентски избори  с качествени кандидати“, допълни държавният глава.

 

Ще има ли предсрочни избори според вас? Гласувайте в анкетата ни ТУК.

 

Видео: БГНЕС