Разговори за предсрочни избори на Движението с други партии нямало

 

ДПС е готово за предсрочни избори, както и за участие в следващото управление на държавата.

 

Това заяви новият лидер на партията Мустафа Карадайъ на традиционния митинг-събор в местността Демир баба теке край Исперих. Съборът почита пострадалите от Възродителния процес. 

Още по темата

 

Новият председател започна речта си с поздрав от посочения като „най-специален за избирателите на ДПС“ човек – Ахмед Доган. Основното послание  – партията ще направи всичко за справяне с кризата в управлението на страната.

 

„Ако трябва, час по-скоро можем да отидем на избори. Ние сме готови за избори, ние сме готови да участваме в следващата власт, за да има стабилност и просперитет в нашата родина”, заяви Карадайъ.

 

ДПС обаче не предизвиквало предсрочния вот. Към него водело управляващото мнозинство с нестабилност и несигурност чрез език на омраза и противопоставяне. Разговори за предсрочни избори на ДПС с други партии нямало.

 

Тази година съборът на ДПС за пръв път се прави без помощта на община Исперих, защото на последните избори партията загуби своята крепост. Напусналите движението не се появиха на Демир баба теке. Никой не спомена имената им, но и за тях имаше послание.

 

„Вие нямате кауза, нямате идеология, нямате онова важно нещо, което да го последват хората”, заяви Мустафа Карадайъ.

 

ДПС продължава срещите в Делиормана, а част от напусналите, начело с независимия депутат Гюнай Хюсмен, ще правят отделен събор.

 

Репортер: Искра Урумова