Ако Калфин иска да се върне, с радост ще работя отново с него, каза още премиерът

 

Премиерът Бойко Борисов коментира лаконично и без притеснение решенията на АБВ. „По принцип от 90-та година на БКП не им следя конгресите”, заяви Борисов и добави:

 

„Идват президентски избори и като ги слушам как се мъчат да се кандидатират. Това са политически ходове. Разбирам ги, има го това в политическата игра. Пожелавам им успех. Просто не се интересувам от другите партии. Интересувам се от моята”, посочи още Борисов.  

Още по темата

 

Той все пак подчерта, че би работил отново с Ивайло Калфин.  "Ако той иска да се върне или иска да работи с мен, с радост ще работя отново с него. Ние изградихме не само колегиална, но и приятелска дружба, имаме доверие и разбирателство”, заяви премиерът.

 

Заптан какво ще стане ако Патриотите излязат от управлението, Борисов отговори: "Значи не си обичат държавата, не са патриоти, ние не сме стабилни. Балансът е в здравия разум. Това нямаше да го имаше днес, ако не бях отстъпчив и разумен. Говоря за партията ГЕРБ".

 

Той коментира и предложението на ДСБ някои партии в страната да издигнат кандидатурата на Росен Плевнелиев за президент. „Радан Кънев така го направи това, че човек да се чуди каква цел преследва с това. Не знам кои партии е имал той предвид. Говорих лично с президента и той ми каза, че никой не е говорил с него и няма такива намерения”, заяви Борисов.

 

Политическото напрежение в страната не попречи на премиера да открие нова транспортна придобивка. Става дума за новата жп линия от Пловдив до границите с Гърция и Турция. Тя е предвидена за локомотиви със скорост до 200 км/ч.

 

Очаква се с парите от концесията на летище София да бъдат купени първите такива, които да тръгнат по релсите от догодина. До 2 години трябва да са готови и скоростните жп линии от Бургас до София и сръбската граница. 

 

Репортер: Димитър Иванов