Колите са смачкани до неузнаваемост

Трима души загинаха при тежък пътен инцидент на пътя Пловдив-Асеновград. Лек автомобил с кърджалийска регистрация е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно в пловдивско такси.

Инцидентът е станал около 4.30 часа тази сутрин. От удара колите са изхвърчали извън пътното платно. Няма оцелели. Предполага се, че 21-годишният водач на единия автомобил е заспал зад волана.

Другите две жертви са 60-годишната шофьорка на таксито и неин спътник на 27 години. За момента няма информация дали в кръвта на виновния водач има алкохол. 

„Видяхме само телата вътре в колата и това е”, разказва очевидецът Рефик Мехмед. 

Колите са смачкани до неузнаваемост. Части от тях са се разхвърчали на 50 метра от удара. 

„Със сигурност имаме висока скорост. Със сигурност по това време на денонощието трафикът не е натоварен. Предполагаме, че има заспиване на водача на колата, която навлиза в лентата за насрещно движение, настъпва челен удар и за съжаление и трите лица са загинали”, обясни Любомир Рашков, началник на охранителна полиция. 

Заради поредната катастрофа от КАТ ще затегнат контрола на пътната отсечка. 

„Планираме задачи на колегите от Пътна полиция да присъстваме на повече места, за да осъществим някакъв превантивен ефект”, добави Любомир Рашков, началник на охранителна полиция. 

От началото на година досега по пътищата в района на Пловдив са загинали 29 души, осем от тях са намерили смъртта си за последните два дни.

Репортер: Илиан Велков