Златните момичета посетиха за пръв път съотборничката си след Европейското в Израел

Златните момичета на художествената ни гимнастика посетиха за пръв път своята съотборничка Цветелина Стоянова в „Пирогов”. 
По темата
Късно снощи те се прибраха с бронзовите си медали от Израел. 
 
В болницата, където състоянието на Цветелина остава тежко, те ѝ донесоха шестия медал от първенството, присъден на шампионката от уважение към постиженията ѝ. 
Момичетата подкрепят оздравяването на златното ни момиче, което наричат свое семейство.  
 
Цвети в последния месец много се промени, това беше видимо за всички. В момента, в който усетихме, че нещата отиват много на зле, като имам предвид, че тя не идваше на тренировки.  В петък вечерта се събрахме целият отбор и отидохме при нея от 09:00 до 12:30 вечерта я умолявахме, плакахме с нея, по едно време ѝ тропнахме на масата, защото всички знаят, че сме ужасно зависими от нея. Тя каза, че много съжалява, че не иска да е предателка, че не може повече, при което ние разбрахме, че каквото и да се опитваме да направим, тя е взела своето окончателно решение”, разказа още снощи Ренета Камберова. 
 
„Това дете, отглеждано с любов, ако някой е решил да се самоубива, той винаги ще намери начин да го направи и никой не би могъл да го спаси”, коментира Илиана Раева.
 
„Казахме ѝ, че я обичаме, че сме с нея, че за нас, нейното здраве е над всичко и няма значение дали ще вземем някакъв медал от европейско или световно. И всичките неща, които се казаха, че сме я оставили - това са пълни глупости, защото Цвети ни е семейството и защото ние никога няма да я оставим”, заяви още Ренета Камберова.  
 
И преди, и след инцидента отборът е посветен на щастието на момичетата. И специално на Цвети.
 
„Казах ѝ: „Цуце, ние сме едно семейство, просто искам да си щастлива”. И тя ми каза: „Обещавам ти, обещавам ти, че един ден ще се усмихна от сърце””, разказа още Ренета.
 
Преди да очакват изпълнено от Цвети обещание обаче, момичетата чакат извинение: от всички, които са обвинили резервата Любомира Казанова, че се възползвала от трагедията.
 
„Ако сега се върна назад, не знам дали бих го издържала пак, наистина беше много тежко. Не знам кой човек би пожелал трагедия, за да влезне в отбора”, заяви Любомира Казанова.
 
От Израел момичетата донесоха бронзови медали. Шестия - специално за Цвети. 
 
Всички се молим за нея, да се оправи, лекарите правят всичко възможно. Те се борят и тя се бори”, заяви Илиана Раева.