Нейни роднини и Федерацията по художествена гимнастика застанаха един срещу друг

Лекарите продължават да се борят за живота на шампионката по художествена гимнастика Цветелина Стоянова. Състоянието на момичето остава критично, след като вчера тя падна от шестия етаж.

Роднини на Цвети и Федерацията по художествена гимнастика застанаха един срещу друг. Близките на момичето обвиниха федерацията, че са я извадила от отбора. Федерацията пък заяви, че Цвети сама се е предала. Каква е истината за най-красивото ни златно момиче, разказваме сега.

По темата

„Просто искам да оцелее, да се прибере вкъщи и да каже вуйчо така стана”, казва вуйчото на Цвети Стоянова Красимир Георгиев. 

„Момичето е било в депресия може би през последните няколко седмици”, заяви спортният министър Красен Кралев. 

„Вкъщи е пълно със златни медали. Каква депресия!”, възмущава се вуйчото на Цвети Стоянова Красимир Георгиев. 

Целият щаб на ансамбъла твърди, че Цвети сама е решила да не пътува с отбора за европейското първенство в Израел. Според лекарите тя се чувствала много изтощена и искала да се откаже. Затова я консултирал клиничен психолог. 

Повече от месец не можела да спи. Илияна Раева направила опит да я убеди да остане, но не успяла. 

„Eдинствената причина тя да не е с нас е нейно лично решение. Моля, спрете да търсите вина там, където я няма”, казват в свое становище треньорите на гимнастичките ни. 

„Чувстваше се много изтощена и искаше да се откаже. Консултирахме я и с клиничен психолог. В крайна сметка се съобразихме с нейното желание”, казват лекарите, които отговарят за отбора ни по художествена гимнастика. 

„Чувстваше се изразходена и й липсваше мотивация да участва на Европейското първенство и Олимпиадата. Направих опит да я убедя да остане. Не успях”, обясни Илиана Раева. 

И докато близки и федерацията си разменяха тежки думи, на килима, в залата на златните момичета остана тихо. Най-малките състезателки се помолиха Цвети да се оправи. За състоянието й в последните седмици ни разказва и кондиционната треньорка на отбора Цветелина Кирилова - един от хората, които са най-близо до златните момичета. Питаме я какви бяха мотивите й, за да не отиде сега в Израел. 

„Просто напрежение, не мога да издържам, да се представя добре. Тя не говори, разбирате ли, тя  е много дълбок, много потаен човек. Лошото единствено при нея е, че беше много мълчалива. Много ми беше трудна, самото й лице е като стъкло. Не можеш да разбереш емоциите й”, казва кондиционната треньорка на отбора Цветелина Кирилова. 

В последния месец обаче всички разбрали, че Цвети Стоянова има проблем. 

„От един месец тя си имаше проблеми, водили сме я на консултации. Толкова много е лично, че чак ми е грях да го говоря с вас”, добавя Цветелина Кирилова. 

А когато думите станат излишни, идва ред на молитвите. 

„Само да оцелее това дете и да е пълноценно. Дай Боже да е за добре, кръстим се да прескочи това момиче”, казва още Цветелина Кирилова. 

Вълна от съпричастност с Цветелина заля Интернет след инцидента. В профила си във Фейсбук целия национален отбор се моли Цвети да се оправи и я призовават – „Бори се!”. Илияна Раева също написа послание във Фейсбук, че всяка секунда мислите са насочени към Цветелина. Другата Цвети от отбора – Найденова пише в Инстаграм „Бори се, аз знам колко си силна”. А Михаела Маевска заявява – „Ти си част от нашия живот и винаги ще бъдеш”.

Няма промяна в състоянието на Цветелина Стоянова. То продължава да бъде много тежко. Състезателката ни по художествена гимнастика е в реанимация и на апаратно дишане. Тя е със сериозна белодробна контузия и с травми в областта на корема и прешлените. Вчера тя претърпя спешна животоспасяваща операция, при която бе опериран далакът й.

България се моли за Цвети Стоянова. Стискаме й палци да се възстанови от травмите. А инцидентът отново постави въпроса "Какво дава и какво отнема спортът?". 

Репортери: Десислава Георгиева, Марина Малашева, Миролюба Бенатова

Още от "Миролюба Бенатова представя" гледайте ТУК.