Партийната конференция ще мине без висшия ешелон на партията

Доналд Тръмп представи "следващата първа дама на САЩ" по време на първата вечер на партийната конференция на Републиканците в Кливлънд, щата Охайо. Пред събралото се множество милиардерът представи съпругата си Мелания. 

По темата

Очаква се по време на 4-дневната конференция Тръмп официално да бъде номиниран за кандидат-президент.

Събитието обаче не започна добре за милиардера. Първо неговият кортеж катастрофира на път за залата, в която се провежда конференцията. След това той успя да се скара в Twitter с губернатора на щата Охайо Джон Кейсик, който е изключително популярен в щата. 

В началото на конференцията пък няколко щата от движението срещу Тръмп, се опитаха да наложат гласуване на правилата. Ходът им изненада кампанията на милиардера. 

Оттам бързо трябваше да съберат достатъчно гласове, за да се противопоставят на искането. В крайна сметка това беше последният процедурен ход на противниците на Тръмп и той не успя.

Партийната конференция на Републиканците ще мине без висшия ешелон на партията, който масово пропуска събитието. Очаква се все пак официално да изберат Тръмп за свой кандидат на изборите през ноември. 

Репортер: Ясен Дараков