Те излязоха във ваканция

В последния работен ден депутатите нескрито гледат напред към ваканцията си. И чистосърдечно разкриха пред БГНЕС предпочитанията си за мястото на почивката. Не са малко и тези, които няма да отделят за отдих целия месец август, а ще отидат в районите си, за да се подготвят по-добре за предстоящите избори.

По темата

Бившият лидер на БСП и ляв депутат Михаил Миков ще пътува към българското Черноморие и към родния си край. За него е приоритет да бъде със семейството и с децата си.

Народният представител от ДПС Митхат Метин се е запътил да стяга багажа, тъй като днес пътува към избирателния си регион, след което ще отпътува със семейството си почти за целия август. В Гърция, на остров Лимнос са избрали да карат сърф, защото там ветровете били по-подходящи, отколкото, например, на Лефкада. Семейството ще пътува втора поредна година към гръцкия остров, защото са решили, че е добро място за почивка и спорт. Но Метин поясни, че базата е българска - учителите и собственика са българи, т.е. инвестицията е българска.

„Ще прекарам няколко дни с детето и жена си на гости на сестра й, която живее в Хайделберг над 10 г.”, сподели съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев. Повече почивка няма да може да си позволи. “Ако успея да отделя някой уикенд през август за планина ще е чудесно”, добави той.

„Ще почивам това лято в моя роден край и в Гърция на море – малко под Солун, на стотина километра”, каза пред БГНЕС и депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев. Според него в Гърция има по-добри услуги, по-добро обслужване, по-спокойни плажове, без никакво плащане, за разлика от нашето море, обясни той. За съжаление, българските качествени плажове станаха средище на друг вид туризъм, но не и морски - алкохолен, винен, дискотечен, заяви Тошев. Бил съм на прекрасен плаж на Свети Влас, и там от шума на Слънчев бряг не може да се спи, при качествена дограма при това, спомни си той.

Народният представител Янко Янков от ДПС ще се запъти със семейството си към родното море и след това - в избирателния си район. Със съпругата си още не са решили в кой български морски курорт ще отседнат, има много приятели, на които може да гостува, но ще се съобрази преди всичко с желанията на близките си.

Днес из кулоарите на парламента имаше и депутати, които понесоха скромен багаж след края на парламентарния ден към изхода на сградата, вероятно за път към родните си места. Други не бързаха и не скриха веселото си настроение, което илюстрираха със спонтанен смях.