„Pokemon Go" все още не се играе в Бразилия

Спортисти и запалянковци бяха разочаровани да научат, че „Pokemon Go” все още не се играе
По темата
в Бразилия. Това предизвика повече емоции, отколкото факта, че бяха нужни няколко дни, за да се поправят водопроводът и осветлението в олимпийското село.
 
Над Олимпийските игри в Рио тежи сянката на вируса Зика и неудобствата на мръсната вода. Но много хора обърнаха внимание по-скоро на липсата на достъп до мобилната игра, която обедини сродни души от цял свят.
 
Играта вече е достъпна в над 30 държави. Бразилия обаче не е сред тях.
 
„Иска ми се да можех да се разходя наоколо из олимпийското село и да хвана покемони”, споделя новозеландската състезателка по футбол Ана Грийн. „Просто не мога да го намеря в телефона си. Не е страшно, но щеше да е забавно”, смята тя. Попитана какво ще прави вместо да лови покеноми, Ана отговаря „Ще тренирам”.
 
Тази седмица британският състезател по кану Джо Кларк с разбито сърце съобщи в Twitter, че няма нито един покемон в Рио.
 
Все пак, някои състезатели виждат и добрата страна на нещата. Канадският участник в отбора по хокей на трева Матю Сарменто каза, че тази липса ще му даде възможност да се запознае с други участници на Олимпиадата.
 
Кметът на Рио Едуарду Паеш настойчиво помоли играта да стане достъпна в Бразилия преди началото на Oлимпиадата.
 
„Всички идват при нас. И вие трябва да дойдете”, написа Паеш на португалски във Facebook, добавяйки хаштаг #PokemonGoNoBrasil – “Pokémon Go” in Brazil.