Какви са причините за бунта в партията?

Бунт на кораба в БСП. Опозицията в партията се активира заради постигната договорка между
По темата
лидерите на БСП и АБВ да издигнат ген. Румен Радев като обща номинация за президентските избори. Недоволните поискаха Корнелия Нинова да свика разширения състав на ръководството на партията. 
 
В сряда лидерите на БСП и АБВ седнаха да преговарят и стигнаха до общата договорка, че генералът в оставка Румен Радев е тяхната номинация за президент. 
 
През последните дни в Левицата, недоволни от поведението на лидера на БСП Корнелия Нинова, подготвяха подписка за свикване на извънреден Пленум на партията. Той трябваше да се състои тази неделя, но беше отложен, защото освобождаването на Румен Радев от армията все още не е факт.  
 
След срещата с АБВ опозицията в БСП е недоволна, че с един замах ръководството е зачертало останалите номинации - на Илияна Йотова, Янаки Стоилов, Румен Гечев, Михаил Миков, Таско Ерменков, Марио Трайков.  Непартийните са: ген. Румен Радев и Мая Манолова. 
 
Депутатът от БСП смята, че издигането на ген. Радев отдавна е било уговорено от ръководствата на социалистите и АБВ. И не изключи подобен сценарий да влезе в действие и по отношение на управляващите. 
 
След като броженията в партията станаха публични, от „Позитано” излязоха с прессъобщение, с което уведомяват недоволните, че Пленумът на БСП е насрочен за следващата сряда.